O nas

Smo podjetje, ki se ukvarja s pravnim in davčnim svetovanjem, pri čemer je večji poudarek na davčnem svetovanju. Korenine našega sedanjega dela segajo v daljno leto 1991, ko smo v Sloveniji uvedli nov davčni sistem s prvima dvema zakonoma o dohodnini in davku od dobička pravnih oseb.
V tem času je tudi dolgoletni sodni izvedenec za finance, borzo in davke Darko Končan pričel s svojim osebnim profesionalnim delom davčnega svetovalca, najprej v sedaj sestrski firmi EXPERT d.o.o. v Celju, nadaljeval kot direktor davčnega oddelka mednarodne revizijske družbe Deloitte&Touche, podpredsednik in kasneje predsednik takratnega Društva davčnih svetovalcev Slovenije in dolgoletni član Fiskalnega komiteja evropske organizacije CFE, ko ga je v letu 2000 takratni finančni minister povabil, da prevzame mesto državnega sekretarja za davčni in carinski sistem.

Po končanju te odgovorne funkcije je svoje delo nadaljeval v podjetju EXPERT d.o.o. kot izkušeni davčni strokovnjak ter generalni sekretar sedanje Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije, kmalu zatem pa še kot direktor novo ustanovljene družbe Verstovšek & Končan, d.o.o. v Trzinu.
V vsem tem času ni šlo brez strokovnega usposabljanja tako v okviru udeležbe mnogih konferenc, seminarjev in kongresov doma in v tujini ter direktorjevega absolviranja znanja kar v treh podiplomskih študijih s področja mednarodnega marketinga, davčnega svetovanja in javnih financ ter davčnega prava. Naše znanje ter izkušnje pa so se bogatile tudi skozi dolgoletno prakso, ob vseh zanimivih primerih, ob pisanju člankov, podajanju izjav ter intervjujev, s pripravami na predavanja o aktualnih davčnih temah…
In z njim vred smo rasli, se razvijali in dopolnjevali svoja strokovna znanja tudi njegovi najožji sodelavci Katja, Blaž in mnogi drugi, ki z njim tudi danes strokovno sodelujemo.